Uw (Er)Varen

Hier kunt u de verhalen lezen van de gasten over hun rondvaart door Nationaal Park “De Alde Feanen” met de Avaleen.

Wat hebben we een onvergetelijke rondvaart gemaakt met de sfeervolle Avaleen! Samen met mijn ouders van 89 jaar, die vroeger altijd in deze omgeving zeilden. Voor hen was het een feest van herkenning. De schipper Abel was heel gastvrij en vriendelijk, en vertelde onderweg een aantal leuke dingen om te weten over de omgeving. De catering was uitstekend en feestelijk. We troffen het enorm met het weer, maar ook als het weer minder geweest zou zijn kun je prima droog en beschut zitten op de boot. Mijn vader mocht een tijd achter het roer staan, wat voor hem echt fantastisch was. Voor ons was het zeker voor herhaling vatbaar en we kunnen deze rondvaart aan iedereen aanbevelen! Beste Abel, heel hartelijk bedankt voor deze dag met een gouden randje 💛
– Claudia Mulder-Otten, 16-08-2023

We hebben vorige week een hele mooie tocht gemaakt over de Friese wateren met de rondvaartboot Avaleen en een gezellige middag gehad met onze Italiaanse vrienden. Alles prima verzorgd door Abel en Marian.
– Fam. Zuijdervliet/Vossestein, 03-08-2023

Heerlijke rondvaart gemaakt door de Alde Feanen met schipper Abel van de Avaleen. Fijn dat het mogelijk is om met je eigen kleine gezelschap een rondvaart te maken. Abel is een prettige en gezellige schipper waar leuke gesprekken mee kwamen. Jammer was dat de samenwerking met het hotel in Grou betreffende de arrangementen niet kon zodat Abel zelf inkopen had moeten doen, maar hij had zijn best gedaan voor ons! Enige souplesse is wel nodig om aan en van boord te gaan, maar eenmaal binnen zit je allemaal heel comfortabel.
– Martenel Kielman, 07-08-2021


Met onze kinderen en aanhang een mooie tocht gemaakt  met de Avaleen. Schitterende vergezichten, mooie luchten, gezelligheid in de fraaie kajuit en op het water. Een tocht van drie uur om niet gauw te vergeten!
– Annelies en Wim Settels, 27-09-2015

Beste Abel, de tocht & het bellenfestijn van vandaag waren zeer geslaagd!
We vonden het erg leuk om bij jou aan boord te zijn.
Wat heb je een prachtig sloepje en we hebben je ervaren als een zeer prettige gastheer.
Leuk ook dat je zo je stinkende best hebt gedaan om de mooiste bellen van de dag te maken!
Wat ons betreft komt er volgend jaar een vervolg.
– Rob & Liane, Atelier de Kunst, 16-07-2015

Op 24 mei hebben wij met ons twaalven een leuke boottocht gemaakt op de Avaleen. Wij hadden dit onze moeder cadeau gedaan voor haar verjaardag en hebben er allemaal erg van genoten. Het gebied De Alde Feanen is ontzettend mooi en Abel is een gezellige en goede kapitein die veel wist te vertellen over het gebied. We hadden zelf hapjes meegenomen, de drankjes op de boot waren goed verzorgd en het zonnetje verzorgde de rest. Al met al een superdag gehad!!
– Fam. Doornbos, 27-05-2015

Op 7 november 2014 hebben we mijn moeders tachtigjarige verjaardag aan boord van de Avaleen gevierd, met koffie, appeltaart en een picknickmand vol lekkere hapjes. Door storm en regen voeren we door natuurgebied De Alde Feanen. We hebben genoten en mijn moeder zei dat ze nog nooit zo’n leuke verjaardag had gehad!
– Anne Boon 07-11-2014

2 november 2014 hebben wij met onze ouders genoten van een heerlijke morgen varen. Zelfs het zonnetje liet ons niet in de steek. Abel bedankt voor deze prachtige morgen en niet te vergeten koffie met zelfgebakken appeltaart. Absoluut een aanrader. GEWELDIG.
– Families Jonker, Zwiers en Gol 02-11-2014

Met heerlijk nazomerweer hebben we met onze familie genoten van een middag varen met de Avaleen. Het is best lastig om een leuke activiteit te bedenken voor een groep van 12 mensen in de leeftijd van 3 tot 73. Met dit uitje is het zeker gelukt. De sfeer was gezellig en ongedwongen en de omgeving prachtig. Abel bedankt voor de fijne middag en de zelfgebakken appeltaart. Het was top!
– Marjan Steenbergen 28-09-2014

Gisteren een hele leuke tocht gemaakt met ons gezin. De high tea was heerlijk, het weer fantastisch en de tocht een belevenis.
Schipper Abel verstaat zijn vak. We hebben genoten.
– Ineke Kapsenberg 25-08-2014

We hebben enorm genoten van de rondvaart met de Avaleen van Grou naar Earnewoude door het natuurgebied de Alde Feanen. Een mooie boot voor een kleine groep.
– Fam. Varwijk 06-07-2014

De Avaleen is een een perfecte boot voor 10-12 personen. Mooie verhalen van de schipper en een prachtige route gevaren. Zelfs het weer werkte mee. Leuk en persoonlijk, je hebt zelf invloed of en waar je wilt stoppen. Ideaal voor kleine groepen.
– Fam. Van der Werf 01-06-2014

Op een prachtige zondagmiddag gingen we met negen collega’s en natuurlijk schipper Abel het natuurgebied de Alde Feanen in. Onder het genot van lekkere tapashapjes, een drankje en aangenaam gezelschap was het een hele mooie tocht, met een tussenstop bij de Princenhof in Earnewald (heerlijke soep!) . De Avaleen is een prachtige boot en ik kan iedereen deze rondvaart aanbevelen. Collega Marian en schipper Abel, bedankt voor de heerlijke middag/avond!
– Janneke Straatsma (Educatieve Bibliotheek Fryslân) 25-05-2014

Wij, een groepje verpleegkundigen uit het midden van het land, hebben genoten om mee te mogen varen met de Avaleen. We waren blij dat er een dak boven zat. Het werd een tocht met regen en wind, maar de pret was er niet minder om. Wij hebben genoten en het appelgebak was overheerlijk!  Abel bedankt!
– Carla Westeneng  27-10-2013

Heel erg bedankt voor de fantastische tocht. We hadden een paar leuke uren en hebben genoten van de natuur, de boot en de heerlijke picknickmand. We waren bij Abel in goede handen en hopen het nog eens over te doen.
– René van der Veen (DMC-Connection.com) 01-09-2013

Vrijdag 28 juni heb ik met negen oud-studievriendinnen een mooie tocht gemaakt met de Avaleen op de Friese wateren. Terwijl we genoten van een overheerlijke lunch vertelde schipper Abel interessante weetjes over het veen in en rondom het nationale park De Alde Feanen. Het was een toprondvaart in een supermooie boot. Een aanrader!
– Ramona Maramis 04-07-2013

Op nieuwjaarsdag zijn wij, de familie Sijpkens, vanuit Hemelum waar wij met zijn tienen logeerden in de fantastische B&B “De zevende hemel”  naar Grou gereden. Daar werden wij opgevangen door Abel, die daar met zijn prachtige salonbootje op ons stond te wachten. Het weer was zonnig op deze winterdag en het bootje lekker verwarmd. Wij maakten een schitterende rondvaart, waarbij Felice mocht helpen het roer te bedienen, wat ze goed deed met assistentie van Abel. De koffie, thee en appeltaart smaakten heerlijk onderweg. Wij hebben allemaal zéér genoten en wensen Abel heel veel succes in zijn nieuwe carrière. Groeten van allemaal
– Mevr. D. Sijpkens-Simonis  08-01-2013

Wat hebben wij een mooie, gezellige en ontspannen rondvaart gehad verleden week zondag. Alles was dik in orde en de route was prachtig. Wat is het ook een mooi scheepje. Met zijn twaalven was het wel een beetje krap, maar het kon net.
– Akke Tjallema (Stichting Amateurtoneel Friesland) 10-06-2012